Het warmste kerstplein

Ten voordele van Open Armen vzw

Samen met Lou conceptstore, Esmola, het pannenkoekenhuisje en Eva interieur organiseert Ronde Tafel Halle het kerstplein op het Cardijnplein in Halle. De Ronde Tafel voorziet een bar en Food stand zodat je het gezellig kerstshoppen kan combineren met een hapje en een drankje. De winst van de Ronde Tafel gaat integraal naar Open Armen een vereniging in Halle die opkomt voor de belangen van mensen in armoede en hen vertegenwoordigt.

Waarom dit goed doel?

Met de Ronde Tafel Halle sponsoren we steevast een lokaal goed doel. Dit jaar ondersteunen we zowel financieel als fysiek open armen vzw

Open Armen vzw

Open Armen is een vereniging waar armen het woord nemen in Halle die opkomt voor de belangen van mensen in armoede en hen vertegenwoordigt. Het is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar versterken en samen naar oplossingen zoeken om armoede en sociale uitsluiting de wereld uit te helpen.

Met de ervaringen van mensen in armoede formuleren we suggesties aan het beleid hoe het beter kan.

Het hoofddoel van onze vereniging is de bestrijding van kansarmoede in al zijn vormen en facetten. De armoede ervaringen van de groep staan hierbij steeds centraal.

Onze vereniging is echter ook veel meer dan dat:
“Het is een thuis, een plek waar je altijd terecht kan. Een plaats waar je je verhaal kan doen, een luisterend oor vindt, je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat en er een nieuwe wereld voor je opengaat. Het is een uitweg uit je zorgen en ook een informatie bron waar het gevoel van onwetendheid stilaan verdwijnt.” – Vrijwilliger bij Open armen

Bekijk dit goed doel