Het Warmste Dessertbuffet

Ten voordele van ALS Liga

We zijn van plan om zo veel mogelijk desserts te maken en op zondagnamiddag 8 december 2019 'Het Warmste Dessertbuffet' te organiseren. Het dessertbuffet vindt plaats op basisschool Sint-Jozef te Eeklo, waar een speeltuin aanwezig is en waar kinderanimatie voorzien zal worden.

Waarom dit goed doel?

Op 6 juli 2019 zijn wij getrouwd. Tijdens "#dewarmstetrouw" hebben wij al onze gasten een vlammetje van 'De Warmste Week' bezorgd en besloten om in het najaar een actie op poten te zetten voor 'De Warmste Week'. In onze familie en vriendenkring werden we geconfronteerd met de gevolgen van ALS en van kanker. Om zowel huidige als toekomstige ALS- en kankerpatiënten te ondersteunen, hadden we de opbrengst van onze actie graag geschonken aan de ALS Liga en aan Kom op tegen Kanker.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel