H.Essers toont zijn warm hart

Ten voordele van MOVE TO IMPROVE

Verschillende acties naar keuze per departement.

Waarom dit goed doel?

Bij H.Essers organiseren wij zelf een gezondheids- en sportprogramma, Fit2Grow. Hiermee willen we onze werknemers helpen om een gezondere en sportievere levensstijl aan te gaan.
Dit willen wij dan graag verder trekken om ook de kinderen met motorische problemen de kans te geven om zo vlot mogelijk te bewegen.

MOVE TO IMPROVE

Move To Improve is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen. 2 à 3 kinderen op 1000 worden geboren met een motorisch probleem, voornamelijk ten gevolge van een hersenverlamming. Hersenverlamming is de meest voorkomende oorzaak van gang- en bewegingsafwijkingen bij kinderen. Veel van deze kinderen hebben uitgebreide onderzoeken, specifieke behandelingen en hulpmiddelen nodig. Deze zijn vaak duur en niet altijd gefinancierd door de ziekenfondsen. Vanuit deze nood werd Move To Improve in het leven geroepen. Het doel van deze organisatie is het optimaliseren van de zorgen voor deze kinderen en het bewerkstelligen van duurzame behandelingen door onderzoek. Dit gebeurt in het UZ Pellenberg. Tom Boonen is onze peter.

Bekijk dit goed doel