Herfstwandeling

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

We vertrekken vanop de hoeve van Franky en Griet voor een kleine wandeling (ca. 6 km) in Gullegem, met de nodige tussenstops voor een drankje, een versnapering en enkele spelletjes.
Bij terugkeer scharen we ons rond de vuurkorf voor een braadworst en een drankje.
Een deel van de opbrengst gaat naar De Warmste Week!

Waarom dit goed doel?

Hiermee willen we een vriend en mede-Gullegemnaar, Fran├žois Vangaeveren, die zelf aan HSP (Hereditaire Spastische Paraparese) lijdt, een hart onder de riem steken. Hij rijdt volgend jaar zelf De Camino op Armkracht tvv Spierziekten Vlaanderen.

https://decaminooparmkracht.wixsite.com/caminooparmkracht

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel