Herdenking Roan

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Tijdens ons evenement willen we onze vriend Roan herdenken met iedereen die hier nood aan heeft of zijn steun wilt betuigen.
We zullen een gezellige avond organiseren waar iedereen is uitgenodigd om samen van een hapje en een drankje te komen genieten. Voor diegene die willen is er ook de mogelijkheid om wat muziek te spelen.
Het geld dat we zouden inzamelen, zal via de warmste week naar de het centrum ter preventie van zelfdoding worden gedoneerd.

Waarom dit goed doel?

Drie jaar geleden is één van onze beste vrienden om het leven gekomen door zelfdoding. Graag zouden we hiervoor een evenement willen organiseren om geld in te zamelen voor het centrum ter preventie van zelfdoding. Zo kunnen hopelijk meer mensen in de toekomst geholpen worden.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel