Helpper ondersteunt de ALS Liga!

Ten voordele van ALS Liga

Samen met onze meer dan 5.000 gebruikers verspreid over Vlaanderen en Brussel ondersteunen wij de ALS Liga. Per gepresteerd uur schenken wij met veel plezier 10 cent aan het wetenschappelijk onderzoek om zo ALS de wereld uit te helpen.

Waarom dit goed doel?

De vader van François, oprichter van Helpper werd getroffen door ALS. Terwijl François en zijn familie hun vader begeleidden in zijn ziekteproces, merkten ze dat geen enkele van de huidige diensten echt voldeed aan hun noden. Te strakke planning, te beperkt takenpakket en geen optie om eerst te voelen of het wel klikte met de hulpverlener. Administratie en communicatie vergden ook veel tijd en energie, die ze liever aan hun vader hadden besteed ...”
Deze ervaring inspireerde en motiveerde François voor het opstarten van Helpper. Een betaalbare, kwalitatieve en flexibele oplossing voor iedereen die warme steun nodig heeft bij dagdagelijkse taken. Daarvoor worden via Helpper vrienden, kennissen en mensen uit de buurt ingeschakeld tegen een faire vergoeding. Thuishulp. Voor buren, door buren.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.
Alle MFL opbrengsten gaan integraal naar het wetenschappelijk onderzoeksfonds A cure for ALS: https://ALS.be/nl/ALS-onderzoek

Bekijk dit goed doel