Help jij een brooddoos vol? Koop dan een Boc 'n Roll!

Ten voordele van Stichting Pelicano

IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen verkoopt in alle Vlaamse bisdommen hippe Boc 'n Rolls. Een Boc 'n Roll is een handig opbergsysteem voor de lunch dat kan gebruikt worden in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen aan het milieu. De opbrengst van de Boc 'n Rolls schenken we aan jongeren die zonder lunch naar school moeten. We steunen daarom de stichting Pelicano. Pelicano strijdt duurzaam tegen Belgische kinderarmoede. Ze voorzien concrete hulp voor hun 'Pelicanokinderen' en zetten zich in om de basisbehoeften van kinderen die in armoede leven te voorzien. Een hart voor de aarde én de arme. Daar gaan we voor met de verkoop van onze Boc 'n Rolls.

Waarom dit goed doel?

Met "De Achtste Dag" als jaarthema staat zorg voor de schepping een heel jaar centraal bij IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen. In de lijn van de encycliek Laudato Si' zijn we van mening dat een echte ecologische aanpak altijd samen gaat met een sociale aanpak. Het ecologische debat moet gaan over rechtvaardigheid en zowel de schreeuw van de aarde als die van de arme horen. Daarom verkopen we ecologische Boc 'n Rolls en kozen we als goed doel een organisatie die een hart heeft voor het welzijn van kinderen en jongeren in armoede. Pelicano vzw zoekt naar een duurzame oplossing in de strijd tegen kinderarmoede. Want elk kind heeft recht op dezelfde kansen: voldoende voedsel, gezonde leefomstandigheden, degelijk onderwijs en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Hier willen wij zeker ons steentje aan bijdragen!

Stichting Pelicano

Stichting Pelicano strijdt duurzaam tegen Belgische kinderarmoede. We voorzien concrete hulp voor onze Pelicanokinderen. Met jouw steun bekostigen we de basisbehoeften van kinderen die in armoede leven. We zorgen ervoor dat elk kind gelijke kansen krijgt, want daar heeft iedereen recht op. Voldoende voeding en in goede omstandigheden kunnen opgroeien is het minimum. We steunen het kind tot hij of zij afstudeert. Op deze duurzame manier doorbreken we de vicieuze cirkel en creëren we echte toekomstkansen. Via onze zorgpartners steunen we momenteel meer dan 800 kinderen. Zij kennen de situatie en ontvangen de financiële ondersteuning voor het kind, niet de ouders. De Stichting Pelicano staat onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid.
www.pelicano.be

Bekijk dit goed doel