HARTverwarmende soep voor prinses Harte.

Ten voordele van Prinses Harte

In de week voor de kerstvakantie maken de kleuters van onze school , GO basisschool DE SPIEGEL in Leest, lekkere , warme soep. De kleuters snijden alle groentjes. De juffen verdelen en overzien het werk. Ze vertellen ook over PRINSES HARTE en hun werk voor kinderen met Kanker. Ook leerkrachten maken hun favoriete soeprecept klaar. We hebben immers redelijk wat soeppotten nodig om vrijdag 20 december soep aan te bieden aan kinderen, ouders en sympathisanten. Die avond is ook een prachtige gelegenheid om met een tas warme soep het eindejaar in te gaan en mekaar reeds een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Vorig jaar was deze avond een onverwacht , hartverwarmend succes. Kinderen kunnen ook kaarsjes aansteken en het zo nog stemmiger maken.. Als je geen soepboer bent, kan een kop warme chocolademelk je zeker wel bekoren. Iedereen van harte welkom !

Waarom dit goed doel?

Als basisschool zijn wij ook bekommerd om kinderen die het echt moeilijk hebben . Wij willen Prinses Harte dan ook graag steunen om het verblijf van kinderen die in het ziekenhuis liggen aangenamer te maken.

Prinses Harte

De kinderkankerafdeling in het ziekenhuis. Jouw kind in één van de bedden. Het is ons verhaal. En het verhaal van Harte, die ziek werd toen ze 5 was. Ze had kanker en lag 4 weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen zorgden voor afwisseling.
Vzw Prinses Harte doet dat nu voor andere kinderen. Wij maken een ziek kind blij met een ridder- of prinsessenpakket. Zo’n pakket bevat een speciale pyjama, een fleecedeken, een pop, een warmtekussen, een muts, een schoudertas…
We doorbreken hiermee de beangstigende ziekenhuisomgeving. Het pakket is gratis, de kinderen mogen het mee naar huis nemen.
We verwennen elk jaar 200 kinderen met kanker in de ziekenhuizen van Leuven, Gent, Jette en Antwerpen.

Bekijk dit goed doel