Hartenkaartjes voor ME

Ten voordele van ME-Vereniging vzw

Martha van 8 jaar tekende 5 verschillende hartenkaartjes. Ze werden gedrukt en worden verkocht in setjes van 5 verschillende postkaartjes.

Waarom dit goed doel?

Eén van onze familieleden, Michiel, is 27 jaar en vecht al meer dan 10 jaar tegen ME zonder wezenlijk resultaat. In de hoop een steentje bij te dragen tot een beter leven voor mensen als Michiel koos mijn dochter van 8 jaar ervoor kaartjes te tekenen en die te verkopen.

ME-Vereniging vzw

In 1989 werd de ME-vereniging vzw opgestart met als doel de ziekte meer bekendheid te geven en het onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen ervan te stimuleren. Al jaren onderhouden wij nauwe contacten met alle actoren in het veld om patiëntenbelangen nog beter te behartigen. Zo is het met de recente doorbraken in het buitenland nog belangrijker dat het wetenschappelijk onderzoek ook hier werkt aan een doeltreffende behandeling. Het geld dat we verzamelen zullen we gebruiken voor onderzoek naar ME in België door het opzetten van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van de bewustwording rond de ziekte. Op deze manier kunnen Belgische patiënten meedoen aan Europees onderzoek en krijgen we een beeld van het aantal ME patiënten in ons land.

Bekijk dit goed doel