Handlettering for life

Ten voordele van HSP Vlaanderen vzw

Ik zal handgemaakte wenskaarten verkopen door middel van handlettering en moderne kalligrafie. De focus ligt voornamelijk op kaarten met een orginele en ludieke boodschap omdat hoogsensitieve personen ook vaak optimistisch ingesteld zijn of toch een sterke nood hebben aan positivisme. De kaarten kunnen gebruikt worden om te versturen bij allerlei gelegenheden. Er zitten ook enkele quotes bij die leuk zijn om in te kaderen. Men kan mijn kaartjes terugvinden op mijn instagrampagina ''thejoyoffeeling'' en op de kerstmarkt in Koersel, Ham en Leopoldsburg. De vzw werkt tevens nauw met mij samen om de kaarten mee te verkopen.

Waarom dit goed doel?

Ik heb mij vorig jaar voor de eerste maal ingespannen voor dit goed doel tijdens de warmste week. Dit nadat ik er zelf achter kwam na een moeilijke periode dat ik hoogsensitief ben.

HSP Vlaanderen vzw

Hoogsensitiviteit (HSP) is een persoonlijkheidskenmerk dat gepaard gaat met een sterker ontwikkeld zenuwstelsel. (15 à 20% van de bevolking)

De westerse maatschappij met zijn ratrace, informatieoverload en constante bereikbaarheid is geen ideaal klimaat voor hoogsensitieve personen. HSP is dan ook vaak een risicofactor voor CVS, burnout, depressie, fibromyalgie, ... Bij kinderen gaat het om leer-, gedrags- en sociale problemen.
HSP Vlaanderen vzw is het platform waar ervaring en wetenschappelijk onderbouwde informatie gedeeld wordt. Dit gebeurt o.m. via preventie door lezingen en cursussen, HSP-Praatkaffees, kinder- en jongerenkampen Groeikracht, het magazine De Cocon, ...

De samenwerking met hulpverleners en leerkrachten draagt ertoe bij hoogsensitieve mensen in de maatschappij te laten thuiskomen.

Bekijk dit goed doel