Granola voor Parkinson

Ten voordele van VLAAMSE PARKINSON LIGA

Via facebook en andere sociale media verkoop ik zakjes granola aan vrienden en kennissen. De granola is huisgemaakt. Dit doe ik om geld in te zamelen voor de Vlaamse Parkinsonliga.

Waarom dit goed doel?

Ik kies om met mijn actie de Vlaamse Parkinsonliga te steunen. Mijn mama heeft parkinson. Een ziekte die een grote impact heeft op haar en ook op het functioneren van ons gezin. Ze kreeg de diagnose toen ze nog maar 49 jaar oud was en heeft ondertussen haar job als leerkracht moeten opgeven. Met deze actie wil ik de ziekte wat meer in de schijnwerpers zetten en ervoor zorgen dat mensen beter geïnformeerd zijn over wat de ziekte nu precies inhoudt. Helaas is er nog geen geneesmiddel, dus alle extra centjes die naar onderzoek gaan zijn ook mooi meegenomen.

VLAAMSE PARKINSON LIGA

De Vlaamse Parkinsonliga vzw is een patiëntenvereniging, met als doel ondersteuning te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. Wij informeren en sensibiliseren. Het optimaliseren van de zorgverlening voor onze patiënten is 1 van onze prioriteiten. Daarom is het doel van deze actie het steunen van het wetenschappelijk onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson, in de hoop snel tot een efficiënte behandeling van de ziekte te kunnen komen.

Bekijk dit goed doel