Granola for life

Ten voordele van ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

Ik verkoop huisgemaakte granola ten voordele van de Alzheimer liga.

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar deed ik voor het eerst een actie voor de Warmste Week, met een onverwachts groot succes. Dit jaar zet ik me dus zeer graag nog eens in voor de Alzheimer Liga. Drie jaar geleden verloor ik mijn grootmoeder, ze leed 8 jaar aan de ziekte Alzheimer. Ik had nooit gedacht dat de ziekte zo een impact zou krijgen op mijn leven, het doet iets met je geliefden net op die moment dat je ze misschien wel het hardst nodig hebt. Je grootouders worden nu eenmaal ouder en afscheid nemen komt dus altijd wat dichter maar ik moest al veel eerder afscheid nemen van de moeke die ik altijd al heb gekend. Ik doe de actie niet alleen voor mijn moeke, ook voor mijn vake en mama! Hoe hard het soms ook allemaal kon zijn, nooit was er iets te veel, zelfs op momenten dat ze ons niet meer herkende, week er nooit iemand van haar zijde!

ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

Alzheimer Liga Vlaanderen is een vzw met als doel personen met (jong)dementie, hun mantelzorgers en familieleden in Vlaanderen te ondersteunen in het omgaan met dementie.
Wij zien een Vlaanderen waar mensen bewust omgaan met dementie en gepaste zorg genieten, waar geen plaats is voor taboes en waar personen met dementie een rechtmatig kwaliteitsvol leven leiden. Voor de Liga staan respect voor de mens met dementie, betrokkenheid met en steun aan de mantelzorger voorop. Binnen Vlaanderen organiseren en begeleiden wij Familiegroepen (Jong)Dementie waarin familieleden en mantelzorgers informatie, ervaringen en steun kunnen uitwisselen. Wij ondersteunen en/of organiseren ook andere activiteiten ter begeleiding van de betrokkenen. Daarnaast maken wij eenieder bewust van de mogelijkheden en de beperkingen rond dementie. Ten slotte bevorderen wij het wetenschappelijk onderzoek in verband met dementie en in verband met begeleiding van mantelzorgers en familieleden van personen met dementie.

Bekijk dit goed doel