Gouden Koekjes voor een Hart van Goud

Ten voordele van Pleingroep deconinckplein vzw / buurthuis deBuurt

Wij bakten gouden koekjes en verkochten ze tegen 5 euro/zakje om de werking van buurthuis deBuurt in Antwerpen-Noord te ondersteunen. Dit buurthuis opende haar deuren in januari 2012 en draait sindsdien op de talloze inzet van vele vrijwilligers. Aan het stuur staat Marleen Vervaet, die deze droom samen met haar beste vriendin realiseerde. Helaas is deze laatste intussen aan kanker overleden. Marleen kan gelukkig rekenen op de steun van een team vrijwilligers, die samen met haar dagdagelijks het beste van zichzelf geven om de noden van de buurt in te vullen.

Waarom dit goed doel?

Ik heb enorm veel waardering voor Marleen Vervaet en haar vrijwilligers, die zich al 7 jaar lang dag in dag uit inzetten voor mensen die het minder goed hebben dan u en ik. Ze bieden kansarme buurtbewoners een vari√ęteit aan activiteiten en ondersteunen daarmee de meest kwetsbare mensen uit hun buurt. Zomaar.
Om hen ook eens in de kijker te zetten, bak ik tijdens De Warmste Week gouden koekjes. Gouden koekjes voor gouden harten of zoals Neil Young zo mooi zingt "A Heart of Gold".
Bedankt om dit nummer eens voor hen te willen draaien.

Birgitte Bruyninckx

Pleingroep deconinckplein vzw / buurthuis deBuurt

Pleingroep deconinckplein houdt een buurthuis open dat volledig op vrijwilligers draait, elke dag van 11 tot 17 uur. Belangrijk voor ons is dat iedereen kan binnen komen en hun welkom voelen. We hebben allerlei activiteiten waaronder een zangkoor, 3x per week Nederlandse conversatie, huiswerkbegeleiding computerlessen, yoga. We doen uitstappen aan een schappelijke prijs zodat iedereen mee kan. Er zijn ook de hele klassieke activiteiten zoals bingo, sjoelbakken,...
Verder is er een pracht van een tuin aan waarin samen gewerkt wordt.

Bekijk dit goed doel