Goededoelenactie

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

We organiseren op onze school, GO! Basisschool Ten Berge, een leesmarathon waar alle kinderen aan mee doen.
De leerlingen gaan op voorhand op zoek naar sponsors, dat kunnen vrienden of familieleden zijn, zij worden op een sponsorlijst gezet en geven een vrije bijdrage per leesuur.

Waarom dit goed doel?

Via onze school, GO! BS Ten Berge Berlare, organiseren we jaarlijks een goededoelenactie. Dit jaar kozen we voor dit doel, om de kinderen kennis te laten maken met de geleidehonden en te beseffen hoe belangrijk deze kunnen zijn voor een persoon met een beperking.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel