Goed gemutst op het werk

Ten voordele van ZORGHUIS DE DIJLEVALLEI

Op het operatiekwartier is een scrub cap (operatiemuts) een verplicht onderdeel van het uniform. Omdat er enkel groene wegwerp mutsen ter beschikking worden gesteld en er vraag was achter een vrolijker alternatief, werd het plan opgevat om deze scrub caps te maken in stof en te verkopen. De opbrengst gaat naar een goed doel van de warmste week.

Waarom dit goed doel?

Herstel en genezing houden niet op bij het ontslag uit het ziekenhuis. Kwalitatieve nazorg is minstens even belangrijk. Deze organisatie zorgt er ook voor dat er een brug kan ontstaan tussen lotgenoten. Omdat dit voor vele van zorgvragers een vlucht kan zijn uit de dagelijkse problematiek willen wij, personeelsleden van het operatiekwartier hier graag een steuntje schenken.

ZORGHUIS DE DIJLEVALLEI

Zorghuis De Dijlevallei, gelegen in het landelijke Boortmeerbeek op de as Leuven - Mechelen, is het derde zorghuis in Vlaanderen en richt zich 24/7 specifiek op kankerpatiƫnten en hun mantelzorgers, dit zowel voor, tijdens als na de behandeling. Onze gasten, die niet langer in het ziekenhuis dienen te verblijven, kunnen hier tot rust komen, genieten van extra aandacht en kleine bijzondere dingen maar tevens ook verder herstellen in een huiselijk kader, omringd door andere lotgenoten. Samen met een team van vele vrijwilligers zet het zorghuis en zijn coƶrdinator zich dagelijks in voor deze gasten. Dit door maximaal in te zetten op het comfort van onze gasten en hun mantelzorgers. Door expliciet te gaan voor diversiteit willen wij de instap tot het zorghuis laagdrempelig houden en eenieder de mogelijkheid geven gebruik te kunnen maken van onze warme en huiselijke omgeving. Om kwaliteit te garanderen werken we nauw samen met Kom Op Tegen Kanker.

Bekijk dit goed doel