Goe gebakken For Life

Ten voordele van Zorgcirkels Jongdementie

Met het ganse interdisciplinaire en met de patiënten bakken we For Life. De eerste lading dat in de oven gaat zijn de kattentongen, zandkoekjes, kletskoppen, choclate chip cookies, spiraalkoekjes en truffels. Als tweede lading gaan de decoratieve zoutdeegkoekjes de oven in.
Dan start de verkoop aan familie, vrienden, collega's binnen het ziekenhuis en alle andere geïnteresseerde.
Hou je van een kleine verrassing, koop dan zeker een zakje koekjes want hier zal je verrast worden met een klein extraatje.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn verpleegkundigen werkzaam op de afdeling 'Cognitieve Aandoeningen'. Wij komen regelmatig in contact met jongdementerenden en hun omgeving, familie, vrienden. De impact van deze aandoening op het leven van zowel jongdementerenden als omgeving is immens. Structuur, daginvulling/activiteiten, lotgenotencontact, ondersteuning,... zijn dan ook van kapitaal belang.
Zorgcirkels is dan ook een belangrijk, zeg maar onmisbaar project, dat een vaste waarde dient te blijven in onze maatschappij.

Zorgcirkels Jongdementie

Zorgcirkels Jongdementie is een uniek project dat personen met jongdementie en hun omgeving een naadloos traject biedt van thuisbegeleiding tot residentieel wonen. We doen dit via 3 pijlers: ondersteuning, ontmoeting en opleiding . Via zorgbegeleiding aan huis, lotgenotencontacten, buddywerking, ondersteuning van de mantelzorgers, een prikkelend activiteitenaanbod in Hét Ontmoetingshuis en aangepaste zorg-op-maat laten we jonge mensen met dementie genieten van het leven dat voor hen ongewild een hele beproeving is.

Bekijk dit goed doel