GO! Wintermarkt Leefschool De Zonnewijzer

Ten voordele van Epilepsie Liga

We verkopen soep tijdens onze wintermarkt en deze gaat door tijdens het oudercontact.

Waarom dit goed doel?

Bij één van onze leerlingen is in de herfstvakantie epilepsie vastgesteld. We willen haar en haar ouders en familie steunen. We willen iedereen informeren over de oorzaken en gevolgen zodat er niets ernstig met haar kan gebeuren op school of thuis.

Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga is er voor iedereen die in aanraking komt met epilepsie; zowel patiënten , hun familie alsook professionelen die met vragen zitten. Van jong tot oud! We ondersteunen door psychosociale begeleiding, informatie verstrekken waar nodig, luisterend oor te zijn en evenementen/infosessies te organiseren voor zij die er nood aan hebben.
Hier bovenop informeren we ook het algemene publiek; wat is epilepsie juist; hoe reageer je best bij een aanval; is iemand met epilepsie bezeten door de duivel?
Er heerst jammer genoeg nog steeds een groot taboe op epilepsie, weinigen durven er voor uit te komen. Nochtans treft epilepsie ongeveer 1/100 mensen, dit wil zeggen dat er in elke straat in Vlaanderen dus iemand met epilepsie woont. Ken jij hem/haar in jouw straat al?

Bekijk dit goed doel