GO! Reynaert voor Hippofarm

Ten voordele van HIPPOFARM

Wij gaan als leerlingen een dagje meedraaien op de Hippofarm. Zo leren ze omgaan met paarden en kunnen ze inzien dat deze dieren een positief effect hebben op kinderen en volwassenen (ook met een fysieke en/of mentale beperking)
Op school houden wij een kerstmarkt. Een deel van de opbrengst van deze markt gaat naar Hippofarm.

Waarom dit goed doel?

Heel veel kinderen in onze klas zijn paardenliefhebbers, dat deze ook een positieve kracht hebben op kinderen met een fysieke en/of mentale beperking, wisten ze niet. Dit willen wij door de professionals laten uitleggen en laten ondervinden door mee te draaien op de Hippofarm.

HIPPOFARM

De VZW HIPPOFARM in Waasmunster is een sportvereniging, dat aangepast paardrijden verzorgt voor kinderen en volwassenen met een fysieke en / of mentale beperking. We zijn een kleinschalige vereniging met een sterk familiaal karakter. Foto's van onze activiteiten kan je terugvinden op onze website alsook op onze openbare Facebookpagina. Onze doelstelling is om de paardensport bij mensen met een beperking te bevorderen en hen de gelegenheid te geven om aan sport te doen, volledig aangepast aan hun noden.
Dankzij onze 1ste deelname aan De Warmste Week in 2018 hebben wij o.a. een nieuw therapiepaard alsook héél wat aangepast materiaal voor onze ruiters kunnen aankopen - zodat zij in optimale omstandigheden van het paardrijden kunnen genieten! Ook dit jaar willen we graag met de warme opbrengsten verder investeren in onze aangepaste infrastructuur en het nodige materiaal om onze G-ruiters tegemoet te komen!

Bekijk dit goed doel