GO! Internaat 't Kasteeltje voor Child Focus

Ten voordele van CHILD FOCUS

Nog niet zo heel lang geleden waren er eens twee kinderen die op internaat zaten. Alles ging goed met hen tot zij ineens verdwenen. Hun verdwijning veroorzaakte een storm die haar gelijke niet kende. Iemand kon nog net een telefoontje plegen. Men nam op bij Child Focus en vanaf toen was niks meer hetzelfde. Alle hens aan dek, de storm raasde onverminderd en nam in hevigheid toe. Er brak iets. Het kraakte ... En toch, na maanden hozen en dweilen met kranen open, slaagde Child Focus er in de kinderen te vinden. Alles hebben ze in de bres gegooid om uiteindelijk in rustig vaarwater te komen. De kinderen zijn ondertussen terug op internaat en gedijen als vroeger.

Dit zijn voorlopig de acties die worden georganiseerd. Er kunnen er nog volgen! Een warme oproep aan alle ouders, leerkrachten, buurtbewoners en sympathisanten van "GO! Internaat 't Kasteeltje"!

Pannenkoekenslag.
Choco, advocaat en donuts maken met de kinderen en verkopen.
Sponsorloop door kinderen en opvoeders.

Waarom dit goed doel?

Nog niet zo heel lang geleden waren er eens twee kinderen die op internaat zaten. Alles ging goed met hen tot zij ineens verdwenen. Het was tijdens een vakantie, in april, op een maandag met een negen. Ik weet het nog heel goed. Hun verdwijning veroorzaakte een storm die haar gelijke niet kende. Iemand kon nog net een telefoontje plegen. Men nam op bij Child Focus en vanaf toen was niks meer hetzelfde. Alle hens aan dek, de storm raasde onverminderd en nam in hevigheid toe. Er brak iets. Het kraakte ... En toch, na maanden hozen en dweilen met kranen open, slaagde Child Focus er in de kinderen te vinden. Alles hebben ze in de bres gegooid om uiteindelijk in rustig vaarwater te komen. De kinderen zijn ondertussen terug op internaat en gedijen als vroeger. We hopen met onze acties iets te kunnen betekenen voor hen die zoveel betekend hebben.

CHILD FOCUS

Onze organisatie is een stichting van openbaar nut en is actief onder de naam ‘Child Focus’.
We stellen zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 alles in het werk om vermiste kinderen en jongvolwassenen terug te vinden en om te strijden tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen, zowel offline als online.

Een verdwijning of een geval van seksuele uitbuiting kan gemeld worden op het gratis noodnummer 116 000. Dat nummer is ook toegankelijk voor iedereen die een vraag of probleem heeft met betrekking tot internetgebruik door minderjarigen. Mensen die online op beelden van seksueel misbruik van kinderen botsen, kunnen dit anoniem melden via ons burgerlijk meldpunt stopchildporno.be. dankzij onze ervaring op het terrein, kunnen we ook actief inzetten op preventie.
Wij geven nooit op. We gaan nog een stap verder.

Bekijk dit goed doel