GO! Heldenloop

Ten voordele van Kinderkankerfonds

De GO! Heldenloop is aan zijn derde editie toe. In samenwerking met het oudercomité organiseert GO! Basisschool Gentbrugge een loopevenement ten voordele van het Kinderkankerfonds. In een gezellige sfeer (binnen én buiten), voorzien van een klank- en lichtspektakel, wordt er in de schoolomgeving en de Gentbrugse Meersen zowel door kinderen als volwassenen gelopen. Na afloop van de loop kan iedereen nagenieten met een hapje en drankje op het schooldomein, volledig aangekleed in het thema ‘Superhelden’, wat tevens ons jaarthema op school is.
Daarnaast verkopen wij ook snoepzakjes, waarvan de winst integraal naar het Kinderkankerfonds gaat. Onze ouders zullen ook desserten maken, die onze leerlingenraad verkopen tvv het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Bij ons op school, GO Basisschool Gentbrugge, zit er een leerling die enkele jaren geleden als kleuter de zware diagnose van kanker heeft gekregen. Door zijn harde strijdlust heeft hij de ziekte overwonnen en gaat hij nu fulltime naar het eerste leerjaar.
Wij organiseerden reeds 2 jaar een loopevenement ten voordele van het Kinderkankerfonds, omdat wij het als school belangrijk vinden dat de sociale situatie van het betrokken kind en gezin kan blijven bevorderd worden.
Ook dit jaar zetten wij opnieuw onze schouders onder deze actie en hopen we ons recordbedrag van €16 000 te overtreffen.

Kinderkankerfonds

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van het kind met kanker en de verbetering van de sociale situatie van betrokken kind en gezin en het ondersteunen van het wetenschappelijk kankeronderzoek.

Bekijk dit goed doel