GO! Gezellig Solidair YOLO!

Ten voordele van Eight

Elk jaar proberen we met de school Go! Leefschool De Sterappel ons steentje bij te dragen voor de Warmste Week van Music For Life. We zijn een klein, gezellig schooltje onder de kerktoren van Sint-Gillis-Waas. We proberen onze kinderen warmte en solidariteit bij te brengen met een open blik op de wereld. Hen laten beseffen dat ze in een mooi land opgroeien met een goede gezondheidszorg en in vrede en respect met elkaar. We proberen de kilte in onze maatschappij wat buiten te houden en hopen met aandacht en liefde het beste in elkaar naar boven te halen. Dit jaar maken we met vuurschalen en wat kraampjes een gezellige onderonsje voor, tijdens of na het oudercontact. We verkopen warme en koude drankjes, versnaperingen en snacks. Ook kunstwerkjes van de kinderen worden verkocht voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Eight is mee vormgegeven en ontwikkeld door de universiteit van Gent. Deze vorm van ontwikkelingshulp wordt dus wetenschappelijk onderbouwd en onderzocht. Ook uit journalistiek onderzoek van bv. De Morgen en Pano blijkt dit veruit de efficiëntste vorm van ontwikkelingshulp.

Eight

Als we armoede willen uitroeien tegen 2030 hebben we radicale en bewezen recepten nodig. Geld geven aan mensen in armoede, zonder daar iets voor in de plaats te vragen is zo’n radicaal en tegen-intuïtief idee dat bewezen impact heeft.

EIGHT toonde in een pilootproject - dat liep van januari 2017 tot januari 2019 - aan dat het mogelijk is om geld rechtstreeks aan mensen in armoede te geven zonder beroep te doen op grote instellingen of grote budgetten. Eenvoudige gsm’s, mobile money en de steun van een kleine maar overtuigde groep ondernemers en effectieve altruïsten maakten dit mogelijk.

We zijn klaar om op grotere schaal te werken en zo een golf van betekenisvolle verandering in gang te zetten. Deze grotere schaal zal meer impact genereren en stelt ons in staat om meer onderzoek te doen doen naar de resultaten op lange termijn.

Zorg samen met ons voor impact!

Bekijk dit goed doel