GO! De Windroos maakt en verkoopt tomaten-pompoenroomsoep voor vzw Spierziekten Vlaanderen

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

De week voor de herfstvakantie maakt het 3de leerjaar van GO! De Windroos jaarlijks pompoen-tomatenroomsoep om te verkopen op het oudercontact. Deze werd verkocht per tas, maar ouders vroegen zelf of ze geen soep per liter konden kopen. Daardoor zijn we het jaar erop gestart met soep te verkopen per liter. Zo werd onze soepverkoop een jaarlijks succes. We begonnen met 50 l, dan 60 l en dit jaar moesten we 140 l maken. Door het grote aantal bestellingen hielpen het 4de en 6de leerjaar. Uiteindelijk werd er 178 liter soep verkocht. We haalden een bedrag op van 710 euro.
Dit jaar werd ook alles gesponsord. Alle pompoenen en een deel van de uien brachten de leerlingen mee van uit hun tuin, van familie, vrienden of buren. De tomaten en andere uien werden gesponsord door de Okay in Zwevegem. Om ook ons steentje bij te dragen aan het milieu bracht bijna iedereen hun eigen potten mee.
Wij willen dan ook via deze weg alle mensen en de Okay bedanken!

Waarom dit goed doel?

Dit jaar besloot ik om de totale opbrengst te schenken aan “De Warmste Week”. Ik koos voor vzw Spierziekten Vlaanderen daar ik iemand in mijn vriendenkring heb die lijdt aan een zeldzame spierziekte. We verloren ook al een collega op school die leed aan een spierziekte.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel