GO! De Vierklaver organiseert een winterdrink

Ten voordele van Bednet

Tijdens het oudercontact bieden we als school hapjes en drankjes aan waarvan de ouders, vrienden en familieleden kunnen genieten terwijl ze naar onze winterfilm kijken.

Waarom dit goed doel?

Sinds september hebben wij Bednet bij ons op school. We vinden het als school heel fijn dat we een medeleerling, die heel ernstig ziek is, op deze manier toch ook een beetje op school hebben.
Hij kan nu bijna dagelijks de lessen die gegeven worden in de klas volgen en hij kan tijdens de speeltijden en tijdens de middagpauze op deze manier contact houden met zijn vriendjes en vriendinnetjes uit zijn klas.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel