Glynis Granola & Sweets

Ten voordele van MSA-AMS.be

Ik verkoop zakjes met gezonde (en minder gezonde...) lekkernijtjes! Verschillende soorten (ZELFGEBAKKEN, jawel!) granola's en snoepjes. Ondertussen doen we ook nog een edele poging om dit zo "Zero Waste"-mogelijk te doen!! Want men is idealist, of men is het niet, nietwaar?!

Waarom dit goed doel?

Mijn tweede moeder zeg maar, is op 24/07/2018 overleden aan de gevolgen van MSA. Fay was al jaren achteruit aan het gaan en we maakten ons erg veel zorgen. De (ongeneeslijke) aandoening is erg zeldzaam en wordt door de symptomen vaak verward met Parkinson. Doordat de diagnose zo laat maar kwam, is er dan ook kostbare tijd verloren gegaan. Ik ben nog op en af gereisd om mee voor haar te zorgen, maar niets mocht baten.
Door mijn job in de zorg (ik werk als sectorverantwoordelijke bij Solidariteit voor het gezin) weet ik zeer goed wat er allemaal mogelijk is, qua thuiszorg. En dat is veel.... zeker in vergelijking met wat er in Wales maar mogelijk is... Daar is de gezondheidszorg niet zo uitgebouwd als in België.
Mijn intentie is dan ook tweeledig: in eerste instantie deze ziekte bekender te maken en zo de alertheid verhogen. In 2e instantie wil ik vooral de zoektocht naar een medicijn mee financieren, zodat hopelijk niemand meer hoeft mee te maken, wat zij heeft moeten doorstaan.

MSA-AMS.be

Meervoudig of Multiple systeem atrofie (MSA) is een progressieve neurologische aandoening. Het kan ook U overkomen!
MSA-AMS. Belgium vzw, is de stem van alle MSA-patiënten in Belgium;. Dat zijn naar schatting 300 tot 500 mensen. Wij willen het brede publiek en professionele gezondheidswerkers bewust maken van de problematiek van MSA. Daarnaast streven we naar meer wetenschappelijk onderzoek rond deze zeldzame en ongeneeslijk ziekte.
Alle giften van MFL gaan naar het wetenschappelijk onderzoek van het UZA en EMSA-SG, The European Multisystem Atrophy Study Group ;

Wij danken u om voor MSA te kiezen.

Bekijk dit goed doel