Glow in the dark run

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Met een grote groep samen lopen (starten), in het donker, met fluo en kleine lichtjes, langs de Leie, ... het verbindt de deelnemers!
Vorig jaar organiseerde we 5 dergelijke loopjes en we hadden (zelfs met sneeuwweer) telkens een 100tal lopers.
Iedere loper betaalt 5 EUR, wij voorzien een groot kampvuur op de vertrekplaats (Kortrijk Weide), we warmen samen op op een vrolijk nummer, we starten samen en bij aankomst krijgt iedereen een beker water.
De deelnemers getuigden dat het niet alleen leuk is om samen te lopen, het motiveert ook om in deze donkere dagen toch te gaan joggen.

Waarom dit goed doel?

Met onze vrienden-loop-groep De 300 liepen we vorig jaar 3x100km voor Kom op Tegen Kanker. We hebben allemaal onze eigen motivatie om mee te doen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel