Gloed 1- PVT Waesdonck

Ten voordele van Kleine held vzw

Geen kerstcadeau's met een strik rond maar een bijdrage met veel liefde gegeven.
Omdat de zorg meer is dan zorgen voor een ander maar ook zorg dragen is voor elkaar.

Waarom dit goed doel?

Als team van gloed 1, een psychiatrisch verzorgingstehuis in Mortsel zagen wij bij twee collega's (Een mama van, een tante van.) hoe een extreme vroeggeboorte een weerslag kan geven op een moment dat je eigenlijk vanop een roze wolk zou moeten kunnen beleven.
Als er dan vzw's zijn zoals kleine held die op hun manier een vroeggeboorte toch dragelijker en 'warmer' trachten te maken kunnen we niet anders dan dit toejuichen.
Daarom besloten wij als team ons steentje mee bij te dragen.

Kleine held vzw

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik deze VZW opgericht.

Wij schenken gratis startpakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100- tal vrijwillige naaisters.

Met onze pakketjes willen we ouders en lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

Noor is prematuur geboren. Omwille van een ernstige aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar met al die buisjes en kabeltjes plots een 'echt' babytje.

Bekijk dit goed doel