Githo for life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Omdat de 1e jaars beroep en 7e jaars beroep geen proefwerken hebben, slaan we de handen in mekaar en organiseren we verschillende acties: verkoop van warme chocomelk tijdens de speeltijden, het maken en verkopen van juwelen en sleutelhangers, verkoop van drankjes en soep in ons kerstcafé tijdens het oudercontact.

Waarom dit goed doel?

Als school kiezen we elk jaar een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt. Vorig jaar kreeg een van onze leerlingen te horen dat hij kanker had. Hij ging heel erg moedig om met het verdict, doorstond de eerste behandelingen en startte moedig het nieuwe schooljaar. Een aantal weken geleden kwam het slechte nieuws dat hij hervallen is. Ook nu gaat hij moedig de strijd aan maar hij mist het gewone schoolgaan enorm. Momenteel probeert hij de lessen wiskunde toch bij te wonen via bednet. Voor onze leerling wachten er momenteel enkele bange en moeilijke weken. Via deze actie willen we hem een hart onder de riem steken. (Ik moet met hem nog bespreken hoe persoonlijk we de actie mogen maken)

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel