Ginsteschool got cookies

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Met verschillende klassen samen, kruipen de kinderen in hun bakkerskleren en gaan aan de slag. In de week vòòr de kerstvakantie worden zoveel mogelijk koekjes en wafeltjes gebakken.
Die worden op een mini kerstmarktje verkocht aan ouders, oma's en opa's en sympathisanten van de school. We hopen om via deze actie ons steentje bij te dragen voor ons goede doel.

Waarom dit goed doel?

Op onze school hebben wij ook te maken met mensen die getroffen zijn door een bekende of minder bekende spierziekte. Toch blijven zij zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze kinderen. Wij hopen hen via deze actie een hart onder de riem te kunnen steken.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel

Video's