Gin 1302

Ten voordele van CAW Zuid-West-Vlaanderen

5 Kortrijkse Leo en Lions clubs sloegen de handen in elkaar, om samen een gezamenlijk project op te zetten voor de warmste week. De warmste gin '1302' werd een feit. Gin 1302 is een premium papaver gin met een zachte gewaarwording van irisbloem die overgaat naar frisse citrusvruchten. Er is slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar, elke fles is genummerd en dus een uniek exemplaar.
De opbrengst van deze gin gaat naar 5 gekozen Kortrijkse goede doelen: Jongerenatelier, De Katrol, Kompas, Ontrafel en De kier.
De gin is verkrijgbaar in Het Warmste Pand (K in Kortrijk), bij De Clerck Wijnen, verschillende evenementen in Kortrijk ikv De Warmste Week en bij de leden van de 5 clubs.

Waarom dit goed doel?

Wij kozen ervoor met Leo en Lions clubs Kortrijk om projecten te steunen in Kortrijk die zich inzetten voor kinderen en jong volwassenen. Ook in Kortrijk zijn er nog te veel kansarme gezinnen. De Katrol biedt studie- en opvoedingsondersteuning aan huis aan. Leo en Lions zetten zich dagelijks al in om mee te werken aan een betere toekomst voor kansarme kinderen, daarom was de keuze voor De Katrol ook snel gemaakt.

CAW Zuid-West-Vlaanderen

CAW Zuid-West-Vlaanderen is een welzijnsorganisatie dicht bij mensen. Iedereen kan met om het even welke welzijnsvraag bij ons terecht. We geven informatie, advies, ondersteuning, opvang en begeleiding. Voor de editie 2019 zoeken we vooral steun voor de twee volgende projecten:
1. Katrol organiseert huiswerkbegeleiding bij kwetsbare gezinnen aan huis in Kortrijk en Menen. Met K@trol digitaal krijgen deze gezinnen een laptop ter beschikking. Steeds meer scholen verwachten dat leerlingen toegang hebben tot een computer en internet. Vrijwilligers zorgen voor ondersteuning in het gebruik voor huiswerk, toegang tot digitale schoolplatformen, internet.. We organiseren ook vormingen voor ouders en zorgen voor toeleiding naar lokale partners voor ondersteuning (bv. bibliotheek).
2. Ons opvangcentrum voor dak- en thuislozen in de Blekersstraat willen we vernieuwen en aanpassen aan de huidige comforteisen. We willen 18 studio’s realiseren voor alleenstaanden, koppels of gezinnen in woonnood.

Bekijk dit goed doel