Gin 1302

Ten voordele van Jongerenatelier

5 Kortrijkse Leo en Lions clubs sloegen de handen in elkaar, om samen een gezamenlijk project op te zetten voor de warmste week. De warmste gin '1302' werd een feit. Gin 1302 is een premium papaver gin met een zachte gewaarwording van irisbloem die overgaat naar frisse citrusvruchten. Er is slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar, elke fles is genummerd en dus een uniek exemplaar.
De opbrengst van deze gin gaat naar 5 gekozen Kortrijkse goede doelen: Jongerenatelier, De Katrol, Kompas, Ontrafel en De kier.
De gin is verkrijgbaar in Het Warmste Pand (K in Kortrijk), bij De Clerck Wijnen, verschillende evenementen in Kortrijk ikv De Warmste Week en bij de leden van de 5 clubs.

Waarom dit goed doel?

Wij kozen ervoor met Leo en Lions clubs Kortrijk om projecten te steunen in Kortrijk die zich inzetten voor kinderen en jong volwassenen.
Jongeren zijn de toekomst. Het is heel belangrijk dat zij een goede opleiding kunnen genieten. VZW Jongerenatelier geeft jongeren uit het deeltijds onderwijs werkervaring in verschillende technische sectoren en begeleid hen richting de arbeidsmarkt, om hen zo een betere toekomst te geven.

Jongerenatelier

Met VZW Jongerenatelier bieden we jongeren uit het deeltijds onderwijs werkervaring aan. We hebben een afdeling hout, bouw en metaal. Onder het motto "jeugd werkt voor jeugd" staan we in voor de aanleg van speelterreinen, renovatiewerken voor jeugdhuizen, werken we mee aan cultuurevenementen, ...
Eenmaal de jongeren er klaar voor zijn coachen we hen via ons project "Stuwkracht" richting arbeidsmarkt. Verder hebben we ook nog ons project "Vlucht Vooruit" dat bedoeld is om jongeren met een migratie achtergrond te helpen om de stap naar de arbeidsmarkt te zetten. Met ons brugproject begeleiden we op jaarbasis een 120 tal jongeren, met Stuwkracht 180 en met Vlucht Vooruit een 100 tal jongeren.We realiseerden een doorstroom van ongeveer een 70%.

Bekijk dit goed doel

Video's