Gezelschapsspelennamiddag en Zangavond - Remember Jelte

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Op zaterdag 21 september organiseren we een middag vol met gezelschapsspelen voor jong en oud. Dit onder professionele begeleiding. Er is ook kinderanimatie en een springkasteel voorzien.

'S avonds is er een zangavond onder leiding van de 'Remember Jelte' band.
Iedereen krijgt een zangboekje en kan uit volle borst meezingen.

Waarom dit goed doel?

In februari van dit jaar is onze dochter, zus, nicht, vriendin op 18 jarige leeftijd uit het leven gestapt. Dit na een lange tijd te worstelen met negatieve gedachten. Ondanks de hulp die ze kreeg bleef het toch te zwaar voor haar.
We vinden het belangrijk dat hulp zeer toegankelijk is en hopen dat mensen gemakkelijker hulp gaan zoeken indien ze het moeilijk hebben.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's