Gezellige speeltijd

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Tijdens de speeltijd kunnen onze leerlingen voor 50 cent een chocomelk of cake kopen. Zo zorgen we voor een snack en een warm drankje.

Waarom dit goed doel?

We zijn een school in Kalmthout en lieten onze leerlingen kiezen welk goed doen ze willen steunen. Ze kozen voor Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel