Gezellige markt

Ten voordele van De Waaiburg vzw

Leerlingen kunnen tijdens de laatste schooldag voor de kerstvakantie genieten van een warme, gezellige markt waar ze leuke spulletjes kunnen kopen, iets lekker kunnen eten en drinken,... Op deze manier zamelen wij geld in voor het goede doel en voor de leerlingen is dit ook een fijne afsluiter van het eerste trimester.

Waarom dit goed doel?

Omdat we het als school een pluspunt vinden om een vzw te kiezen die bij ons in de buurt ligt. We kennen de Waaiburg ook via onze leerlingen!

De Waaiburg vzw

De Waaiburg vzw is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. Kort gezegd, wij bieden ondersteuning aan kinderen/jongeren en hun gezin. Jongeren kunnen op De Waaiburg verblijven en begeleid worden samen met hun gezin, jongeren kunnen ook de vraag stellen om begeleid zelfstandig te gaan wonen. Anderzijds kunnen gezinnen ook ondersteund worden via een dagcentrum of begeleid worden aan huis door de thuisbegeleidingsdienst. en nog zo veel meer....
We willen als goed doel onze dienst 't Alternatief nemen. 't Alternatief is onze dienst voor ondersteunende trajecten. Ze bieden die kwetsbare jongeren die een schooluitval hebben alternatieven aan. Het zou fijn zijn moesten er extra middelen zijn om innovatief te werken en in te zetten op ervaringsgerichte activiteiten om zo de competenties en vaardigheden van onze jongeren te activeren en aan te scherpen.

Bekijk dit goed doel