Gezellig samenzijn in de bib

Ten voordele van Wablieft

Op zaterdagvoormiddag wordt de Bib in het Park een warme plek. Je kunt je slag slaan in onze boekenverkoop, genieten van een drankje aan de bar. Luc en Pascal, de levende jukebox leggen op verzoek je favoriete vinylplaat op.

Waarom dit goed doel?

Als bibliotheek vinden we heet belangrijk dat ook mensen met een lage geletterdheid toegang hebben tot alle informatie. Wablieft zet zich daarvoor in.

Wablieft

Wablieft is het centrum voor duidelijke taal. We zijn onderdeel van de vzw Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs.

Kranten

Elke woensdag lezen meer dan 45.000 mensen de Wablieft-krant, onze krant in duidelijke taal. Elke twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar onze Wablieft-krant.

Taaladvies

Wablieft deelt expertise met andere organisaties in de trainingen Duidelijk Schrijven. Onze redacteurs herschrijven ook folders, brieven, webteksten, formulieren ... voor onze klanten.

Boeken

Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Bij de boeken horen luistercd's, lesmappen en allerlei activiteiten, zoals leeskringen en studiedagen.

Bekijk dit goed doel