Gesigneerde Club Brugge-shirt: Ruud Vormer

Ten voordele van Alexine Clarysse Fonds

Om het Alexine Clarysse Fonds vzw te steunen worden enkele gesigneerde truitjes verkocht. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met kanker.

Dit is een Club Brugge-shirt van de speler Ruud Vormer. Het truitje is gesigneerd door de speler zelf. Met deze warmste week-actie kunt u bieden op de Club Brugge-truitjes.

Waarom dit goed doel?

Dit goed doel zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met kanker. Alle opbrengsten gaan ook integraal naar dit onderzoek.

Alexine Clarysse Fonds

Het Alexine Clarysse Fonds werd genaamd naar haar toen 6-jarige initiatiefneemster. Op 24 nov. 2010 werd bij Alexine een agressieve vorm van leukemie vastgesteld. Vrienden van Alexine wensten haar geschenken geven. Zij besliste echter om geld te vragen ten voordele van kinderkankeronderzoek. Haar droom was immers dat niet alleen zijzelf maar alle kinderen van kanker zouden genezen. Zij besloot samen met haar ouders om het onderzoek beloftevolle kinderkankertherapieën financieel te steunen. Een 1ste onderzoek dat gesteund werd was het ‘Boost your mind’ project, een studie van de KULeuven om na te gaan of de levenskwaliteit van jongeren na een intensieve behandeling tegen kanker door MINDFULNESS-training verbetert. Een 2de onderzoek dat financieel gesteund wordt is het ‘Metro-PD1’ project. De studie focust zich op de ontwikkeling van een werkzame behandeling voor kinderen met solide tumoren waarbij de beschikbare behandelingen onvoldoende werkzaam zijn of na een herval.

Bekijk dit goed doel