Geschenkenbeurs De Wingerd

Ten voordele van SAMUNDRA vzw

De geschenkenbeurs is een jaarlijks feestgebeuren dat Steinerschool De Wingerd in Brasschaat organiseert tvv de school. Heel verschillende stadhouders verkopen er zowel feestelijke als unieke of zelfgemaakte dingen.
Met Samundra hebben we er ook een stand. We verkopen oa zelfgemaakte vertelstenen, kaarsenhouders, houten lepels, spaarpotten keramiek en zelfs porto.

Waarom dit goed doel?

Samen met een vriend zijn we een goed jaar geleden gestart met de vzw Samundra. Het was het resultaat van een lange weg die we al aan het bewandelen waren: reeds enkele jaren zetten we ons in om een ziekenhuis in Mainapokhari te ondersteunen; Dat doen we samen met mensen uit Nederland en Zwitserland, en met een Nepalese NGO.
We hebben er ons hart verloren,en ondanks de vele acties blijft Nepal een ontwikkelingsland waar het - zeker in de afgelegen bergen - erg moeilijk is om te overleven. Vandaar dat wij willen inzetten op welzijn en gezondheid.

SAMUNDRA vzw

We helpen het bergdorp Mainapokhari in de Nepalese bergen om de gezondheidszorg te versterken. Samen met de Nepalese mensen strijden we daar voor een betaalbare en kwalitatieve gezondheidszorg voor elke inwoner. We ondersteunen de lokale coƶperatie die gerund wordt door de inwoners van het dorp. Het ziekenhuis in het bergdorp is de gemeenschappelijke uitvalsbasis.

Bekijk dit goed doel