Gelukzakjes for life

Ten voordele van Kinderkankerfonds

Nina, Hanna en Bloeme (allen 11 jaar) beginnen volgende week voor de tweede keer aan hun actie 'Gelukzakjes for life'. De naam van de actie verwijst naar de gelukzakjes die ze zelf zijn, en naar de zakjes die ze naaien om daarmee geluk te kopen voor zij die het nodig hebben. De meisjes zullen samen zelf zakjes naaien (I-padzakjes en shoppers), en dit jaar ook scrunchies en haarbanden, die ze dan zullen verkopen. Ze komen tweewekelijks samen in oktober en november (woensdagnamiddag) om patronen op stof te zetten, te knippen en te naaien. In december zullen zij hun werkjes verkopen kerstmarkten, o.a. op de kerstmarkt van hun school vsb De Ceder (Kessel) en de kerstmarkt van Lier.

Waarom dit goed doel?

Mijn dochter Nina, 10 jaar, organiseert deze actie voor het kinderkankerfonds omdat haar neefje van 3, Francis, in maart van dit jaar de diagnose Wilmstumor kreeg. Het heeft onze familie diep geraakt. Francis is op weg naar volledige genezing, gelukkig, maar we hebben van dichtbij meegemaakt hoe zwaar dit valt voor zijn gezin. Nina wil het leven van kinderen met kanker mee een beetje beter maken.

Kinderkankerfonds

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van het kind met kanker en de verbetering van de sociale situatie van betrokken kind en gezin en het ondersteunen van het wetenschappelijk kankeronderzoek.

Bekijk dit goed doel