Gelukspoppetjes

Ten voordele van Huis Ter Leye

Omdat Huis Ter Leye zorgt voor een warm nest voor jonge kinderen en hun ouder(s), leek het me leuk om gelukkig makende popjes te maken. De popjes kunnen als sleutelhanger dienen of aan een cadeautje gehangen worden. Ze zijn gemaakt met minstens 1 opvallende kleur en een extra kleur. Zijn verkrijgbaar met sleutelring of zonder. Eventueel zelf de kleuren te kiezen.

Waarom dit goed doel?

Ik heb het geluk om deze instantie van binnenuit als vrijwilliger te mogen kennen. Niet alleen het werk wat de mensen er doen maar de tijd en vooral de warmte die ze voor de mensen hebben is fenomenaal. Niks dan goeds.

Huis Ter Leye

Huis Ter Leye is een Centrum voor Integrale Gezinszorg. Het biedt veelzijdige ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met focus op de ontwikkeling van het jonge kind. Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Kinderen hebben nood aan ‘warme relaties’.
CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt gezinnen om die warme relaties te bieden. De investering om een baby een zo goed mogelijke start te geven brengt veel op.
De begeleidingstrajecten zijn op maat van elk gezin. Sommige gezinnen verblijven in ons centrum, bij anderen gaan we aan huis. Diverse thema’s komen aan bod in het traject. Denk maar aan ondersteuning bij zwangerschap en bevalling, de eerste stap zetten naar de kleuterklas, werk vinden en behouden, een geschikte woning zoeken, de zorg voor een kindje leren combineren met andere dagelijkse verantwoordelijkheden, netwerk uitbouwen en zo meer.

Bekijk dit goed doel