Gele lintjes For Life

Ten voordele van Monsieur Gustave

FluOH is een sensibiliseringscampagne rond het gele lintje: een hond met een geel lintje aan zijn leiband vraagt op een duidelijke manier om afstand.

Monsieur Gustave deelt deze gele lintjes uit aan hondenbaasjes tegen een vrije bijdrage. Maar deze lintjes moeten uiteraard ook geknipt worden.

Om geld in te zamelen om de FluOH-boodschap nog meer te verspreiden (het laten drukken van folders en posters, het aankopen van nieuw lint, ...) zullen we gele lintjes knippen en hiervoor vrienden en familie vragen om te sponsoren per geknipt lintje!

Het wordt een gezellige namiddag onder hondenvrienden die samenkomen voor een ontzettend mooi doel: het welzijn van zowel hond als baasje verbeteren en daarbij de toestroom naar de Belgische dierenasielen tegengaan.

Kom jij ook mee knippen? Laat me dan iets weten via jessicapostelmans@gmail.com

Waarom dit goed doel?

Monsieur Gustave is uniek in haar aanpak. Deze non-profitorganisatie richt zich volledig op het voorkomen dat dieren in het asiel terechtkomen. Want jaarlijks belanden er nog steeds meer dan 50 000 dieren in het asiel. Het lijkt wel dweilen met de kraan open. Daarom is een focus op preventie onontbeerlijk.

Monsieur Gustave

Monsieur Gustave is een non-profitbelangenorganisatie voor huisdieren en hun baasjes. Door in te zetten op sensibilisering en preventie willen we de toestroom naar de asielen tegengaan.

Het leven voor een huisdier in een asiel brengt namelijk ontzettend veel stress met zich mee. En aan de beslissing om een huisdier weg te doen, gaat heel vaak een lange periode vooraf. Sommige mensen komen door onvoorziene omstandigheden in een situatie terecht waar ze niet langer zelf de zorg kunnen dragen voor hun huisdier. Door deze mensen te helpen, in de vorm van ondersteunende middelen (kennis, opvang en andere tools) kunnen we voorkomen dat zij afscheid moeten nemen van hun geliefde dier en zo het gezin bij elkaar houden.

Bekijk dit goed doel