GEHO loopt zich warm

Ten voordele van Kinderarmoedefonds

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseren we dit jaar opnieuw een urban trail doorheen Hooglede. We voorzien deze keer een route van 5 of 7 km met onderweg heel wat animatie. Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. We hebben ook aandacht voor rolwagens zodat ook zij kunnen meegenieten van de mooie, landelijke wegen en gebouwen van Hooglede. Er is een vrije start tussen 18u-20u. Voor wie graag gewoon wat wil komen drinken, is zeker welkom in onze bar.

Meer info kan je terugvinden op onze FB-pagina 'Urban trail - Hooglede'

Waarom dit goed doel?

We willen met deze actie een taboe doorbreken. In Vlaanderen wordt 1 op 10 kinderen geboren in een kansarm gezin. Op een school van om en beide 300 leerlingen kan je zelf de rekensom maken. Om die reden willen we ook het kinderarmoedefonds steunen. We willen immers dat al onze leerlingen zorgeloos kunnen opgroeien.

Kinderarmoedefonds

#Kinderarmoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel met als ambassadeur Kristel Verbeke.

1 op 7 kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin. Kinderen ontberen essentiële zaken zoals verse groenten en fruit, een warm huis, deelname aan schooluitstappen of verjaardagsfeestjes, twee paar passende schoenen. Kansarmoede betekent opgroeien in een stressomgeving, met weinig prikkels en stimulansen, met minder goede voeding en zorg. Een kind dat opgroeit in armoede heeft bij zijn 1ste verjaardag al 2 maanden ontwikkelingsachterstand.

De missie van het KAF is om hiertegen te strijden, met een focus op de eerste vijf levensjaren, waarin 90% van de ontwikkeling van de hersenen plaatsvindt. Ze zet lokale projecten op, die uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen tegengaan. Dat gaat over projecten van persoonlijke opvolging, dringende behoeften oplossen, kinderen en moeders in kansarmoede uit hun isolement halen. Meer info: www.kinderarmoedefonds.be en www.radio1.be

Bekijk dit goed doel