Gehaakte knuffels of kerstfiguren, plaatsen van rospotten

Ten voordele van ALS Liga

Er worden mooie (kerst)figuurtjes gehaakt en deźe worden verkocht tvv ALS. Een mooie set elanden, sneeuwmannetjes, eenhoorns enz.

Ook plaatsen we rospotten om kleingeld op te halen.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn 3 zussen die samen met enkele vrienden geld willen verzamelen voor de ALS-Liga. Onze mama is 2 jaar geleden aan deze vreselijke spierziekte gestorven op amper 67-jarige leeftijd. Ze werd goed opgevangen en begeleid door de mensen van de ALS-Liga. We konden materiaal bij hen lenen en ze boden een luisterend oor.

We willen daarom ons steentje bijdragen door gehaakte knuffels en enkele rospotten te plaatsen. Het is ons 1e jaar dat we meedoen maar we willen dit voorlopig nog kleinschalig houden. We gaan mee wandelen voor de ALS-Liga te Genk op 8 december. Nadien houden we een samenkomst met veel familie en vrienden bij mijn zus thuis. Ook daar halen we jaarlijks een mooi bedrag op om door te storten naar de Liga. We willen dit alles gaan samenleggen en via een actie van de warmste week overmaken aan de ALS-Liga.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel