Geef eens aan een 'warme' wenskaart!

Ten voordele van Sociaal Winkelpunt

Ik maak en verkoop wenskaarten voor verschillende gelegenheden. Via lokale evenementen probeer ik de kaartjes aan de man te brengen. Ik contacteer de gemeentelijke dienst van Malle om te horen waar ik mag verkopen. Een 'handgemaakt' kaartje kost 3 euro en al het verzamelde geld gaat integraal naar het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Armoede is voor velen dagelijkse realiteit, maar nog zo'n taboe. Een sociaal winkelpunt biedt meer dan alleen voeding en materiele hulp.

Sociaal Winkelpunt

Sociaal Winkelpunt vzw is een sociaal gekruide organisatie die een netwerk ondersteunt van sociale kruideniers en solidaire buurtwinkels. Momenteel zijn er sociale winkelpunten in Merksem, Brasschaat, Ekeren, Antwerpen, Wuustwezel, Zoersel en Kalmthout. De werking draait op vrijwilligers. Mensen in armoede kunnen er na doorverwijzing door een sociale dienst terecht voor een basisgamma producten aan lage prijs. Mensen kiezen zelf hun producten uit en betalen ervoor, waardoor ze hun eigenwaarde behouden. In de ontmoetingsruimte worden linken gemaakt naar het verenigingsleven en ontstaan nieuwe netwerken. Sociaal Winkelpunt vzw zorgt voor onderlinge uitwisseling en ondersteunt de werking.

Bekijk dit goed doel