geboortecentjes Rien

Ten voordele van Kinderarmoedefonds

Aangezien Rien de 3de dochter op rij is, heeft zij alles wat ze nodig heeft. We kunnen beter de helft van haar geboortecentjes wegschenken aan een goed doel. Aan kinderen die het echt nodig hebben want Rien komt niets te kort.

Waarom dit goed doel?

Onze 3de dochter is geboren in Maart vorig jaar. 3 dochters op een rij. Dit wil zeggen dat Rien alles heeft wat ze nodig heeft. En andere kindjes niet, dus daarom kozen we dit doel.

Kinderarmoedefonds

#Kinderarmoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel met als ambassadeur Kristel Verbeke.

1 op 7 kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin. Kinderen ontberen essentiƫle zaken zoals verse groenten en fruit, een warm huis, deelname aan schooluitstappen of verjaardagsfeestjes, twee paar passende schoenen. Kansarmoede betekent opgroeien in een stressomgeving, met weinig prikkels en stimulansen, met minder goede voeding en zorg. Een kind dat opgroeit in armoede heeft bij zijn 1ste verjaardag al 2 maanden ontwikkelingsachterstand.

De missie van het KAF is om hiertegen te strijden, met een focus op de eerste vijf levensjaren, waarin 90% van de ontwikkeling van de hersenen plaatsvindt. Ze zet lokale projecten op, die uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen tegengaan. Dat gaat over projecten van persoonlijke opvolging, dringende behoeften oplossen, kinderen en moeders in kansarmoede uit hun isolement halen. Meer info: www.kinderarmoedefonds.be en www.radio1.be

Bekijk dit goed doel