Gebakverkoop

Ten voordele van Vrienden van het Huizeke

Elke week zijn er een drietal klassen aan de beurt die gebak/pannenkoeken/taart/cupcakes/rijstpap/vanillepudding/wafels verkopen die de leerlingen zelf gemaakt hebben. Ook de oma's, opa's, mama's of papa's worden ingeschakeld. Elk stuk wordt aan 0,50 euro verkocht. De leerlingen die gebakken hebben mogen zelf hun gebak verkopen.

Waarom dit goed doel?

De mama van Lara, een leerling uit het eerste middelbaar, is ons het project komen voorstellen op school. We waren allemaal onder de indruk van het mooie vrijwilligerswerk dat mensen verrichten om kansarme kinderen te helpen in kansarme wijken in Brussel. Ook op onze school zijn er kinderen die het minder goed hebben. Het is goed dat er anderen zijn die de ouders de weg wijzen naar de hulpverlening.

Vrienden van het Huizeke

Veel kinderen in armoede verlaten de school zonder diploma waardoor ze in armoede blijven.Wij gaan in tandem (hulpverlener en ervaringsdeskundige in armoede) aan de schoolpoort staan om ouders in armoede aan te spreken en toe te leiden tot CAW, OCMW, CLB; Wij gaan mee waar nodig en zolang als nodig. Zo versterken we ouders en nemen we zorgen van kinderen weg, waardoor ze meer kind kunnen zijn, er minder gedragsproblemen zijn, betere schoolresultaten en minder schooluitval. We doen dit vanuit een buurthuis, waar we letterlijk aanwezig zijn in de thuiswereld van ouders en kinderen en bruggen kunnen leggen met onderwijs en samenleving. Wij willen meer tandems inzetten om meer scholen te bedienen; waardoor we meer ouders en kinderen bereiken.

Bekijk dit goed doel