*Ge Steunt Mij* *GSM*

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

In het weekend van 21-22 december 2019 gaat de familie Vanbiervliet wafels, cupcakes en ander zoet bakken. We zullen ons gebak verkopen dat weekend in de contreien van Gent en van Kortrijk ten voordele van de Zelfmoordlijn 1813. Deze actie dragen we op aan Katia en Louis, onze schoonzus en neef die recent uit het leven zijn gestapt. We hopen op deze manier de vrijwilligers te ondersteunen die mensen met zelfmoordgedachten kunnen helpen/begeleiden/beschermen. Geen enkel gesprek is tevergeefs!

Waarom dit goed doel?

We hebben recent 2 dierbare familieleden verloren aan zelfdoding. Bijna 3 jaar geleden stapten onze schoonzus, Katia, en kort daarna onze neef, Louis, uit het leven. We willen een inzamelactie organiseren om de mensen die die levensreddende gesprekken voeren via de zelfmoordlijn te (onder) steunen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel