GBS Boortmeerbeek doet mee aan de warmste week!

Ten voordele van Missing You

Met alle leerlingen van de GBS gaan we van alles bakken en koken om te kunnen verkopen.

Waarom dit goed doel?

We hebben voor dit goed doel gekozen omdat vorig jaar het vijfde leerjaar onverwachts getroffen werd door twee overlijdens. Op twee weken tijd verloren twee klasgenoten een dierbare persoon. Deze twee personen zijn afgelopen zomervakantie mee op kamp geweest met Missing you en hebben er veel deugd van gehad.

We willen deze leerlingen en ook andere leerlingen de kans geven om hun rouwproces te kunnen verwerken.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

Jonge mensen hebben tijd en ruimte nodig om met hun verlies om te gaan. Om hen hierbij te ondersteunen, organiseren we activiteiten waarbij lotgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er maandelijkse regionale praatgroepen, een jaarlijkse ontmoetingsdag en een rouwkamp in de zomer.

Missing You sensibiliseert door het belang van zorg voor jonge rouwenden onder de maatschappelijke aandacht te brengen. We willen dat het gepast omgaan met verlies bij kinderen en jongeren een basishouding wordt. Missing You draagt op die manier bij tot een begripvolle, ondersteunende samenleving.

Bekijk dit goed doel