Garage sale ten voordele van Solentra

Ten voordele van Solentra

Ik organiseer een garage sale van kledij (zeer veel mooie spullen leeftijd 10-12 jaar en dameskledij maat 36-38), jeugdboeken en strips (NL en FR), decoratie en speelgoed ten voordele van SOLENTRA. Het gaat om spullen in zeer mooie staat die een tweede leven meer dan waard zijn!
Op die manier wil ik bijdragen tot een daadwerkelijke nieuwe kans voor vluchtelingenkinderen en hun families.

Waarom dit goed doel?

Trauma is geen modewoord. Kinderen worden dagelijks slachtoffer of zijn getuige van gruweldaden.
Het recht op (geestelijke) gezondheid is een absoluut basisrecht. Solentra zet zich in om dit mensenrecht voor vluchtelingen te waarborgen door het aanbieden van traumaverwerking en geestelijke gezondheidszorg aan vluchtelingenkinderen en kinderen met een migratieachtergrond en hun gezin. Op die manier draagt Solentra bij tot het creëren van daadwerkelijke kansen voor een gezonde en succesvolle integratie.

Solentra

Schenk een kind de toekomst, door het te helpen het verleden te verwerken.

Solentra zet zich in voor traumaverwerking en geestelijke gezondheidszorg voor vluchtelingenkinderen en kinderen met een migratieachtergrond en hun gezin.
Heel wat obstakels zoals cultuur, taal, ontworteling, …maken dat er cultuursensitief en netwerkversterkend gewerkt moet worden.
We merken dat behalve de ingrijpende gevolgen van een lange tocht in onmenselijke omstandigheden ook de gruweldaden van IS zware trauma's nalaten bij heel wat kinderen.
Met uw hulp geven wij deze kinderen de kans zware trauma's te verwerken en de mogelijkheid opnieuw vooruit te kijken. Traumaverwerking is noodzakelijk om een goede slaagkans op integratie te maken.

Bekijk dit goed doel