Gaming 4 LifeStream

Ten voordele van Te Gek!?

2 Weken lang zullen onze gamers dagelijks hun eigen stream in teken van mentale gezondheid starten en zo geld inzamelen voor Te Gek!?

Deze actie ronden we in schoonheid af met een slotfeest waar iedereen samenkomt om de afgelopen dagen te vieren.

Waarom dit goed doel?

Gaming is een heel leuke hobby. Iets wat meer en meer mensen nu ook beginnen te ontdekken. Het kan een positief effect hebben op de motorische / sociale ontwikkeling en het is nog eens leuk om te doen! Maar niet iedereen zit altijd even goed in hun vel. Het kan zijn dat het thuis eens misloopt, dat je gepest wordt op school of dat je met een depressie te kampen hebt. Bij zulke problemen kan gaming vaak een tijdelijke oplossing bieden door je onder te dompelen in een compleet andere wereld en situatie. We weten echter ook dat dit geen vervanging kan zijn voor professionele hulp.
Het is daarmee dat we gekozen hebben voor "Te Gek!?". We willen als gamers proberen om de drempel te verlagen voor mensen, zei het nu gamer of niet gamer, om hun weg te vinden naar deze professionele hulp.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel