Furries for Life

Ten voordele van Cosydogs

Op zaterdag 14/12 trekken wij, verkleed in prachtige dierenkostuums, rond door het centrum van Hasselt met onze collectebus.
In ruil voor een kleine bijdrage krijgen de mensen een knuffel van ons of mogen ze mee op de foto!
Dit allemaal ten voordele van v.z.w. Cozydogs.

Waarom dit goed doel?

Voor veel mensen betekent een klein gebaar zoals langsgaan met een hond een wereld van verschil. En net omdat het zo iets kleins is, worden dergelijke initiatieven vaak vergeten. Daarom vinden wij het belangrijk om ook voor Cosydogs een actie te organiseren.
Kleine zaken, een warm gebaar, kortom doodgewone dingen kunnen een grote impact hebben. Wij hopen dan ook dat we met onze actie, hoe klein ook, daar mee aan kunnen bijdragen.

Cosydogs

Wij gaan met vrijwilligers en hun hond langs in woonzorgcentra, bij mensen en kinderen met een beperking en/of autisme, scholen in het bijzonder onderwijs,..We doen dit om de therapeutische kracht van de hond over te brengen, om het isolement te doorbreken of om de huiselijke sfeer ter plaatse te bevorderen. Onze vrijwilligers bouwen samen met hun hond een sterke band op met diegene die zij bezoeken door op regelmatige basis langs te gaan, een praatje te maken, een knuffel te geven,...

Bekijk dit goed doel