FT Solutions eet voor de warmste week.

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ik heb van mijn werkgevers Chris en Katty de toestemming gekregen, om verschillende kleine acties te voeren tijdens de middagpauze. Zo heb ik al cupcakes, hot-dogs, hamburgers, spaghetti, frietjes + snacks gemaakt tijdens de middag, er zullen nog croques gemaakt worden, soep etc...en er komt ook nog een BBQ die mijn werkgevers volledig sponseren, en dan vragen we aan de collega's een vrijwillige donatie.

Waarom dit goed doel?

3 december 2015 is mijn kleine broer uit het leven gestapt. Ik wou dat hij de juiste hulp had kunnen vinden, om niet die drastische stap te nemen, er hangt namelijk nog een groot taboe rond psychische problemen .Ik hoop hiermee het centrum ter preventie van zelfdoding te steunen zodat zij heel veel mensen kunnen helpen. Zodat hun dierbare niet hetzelfde moeten ervaren als onze familie.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel